Počelo uklanjanje divlje deponije duž Rukovog potoka

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković prisustvovao je akciji čišćenja divlje deponije kod Rokovog potoka u naselju Sadovi koju sprovodi JKP „Čistoća“ Novi Sad zajedno sa JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JP „Vode Vojvodine“.

– Grad Novi Sad čini sve kako bi maksimalno sačuvao i unapredio životnu sredinu. Inicirali smo veliku akciju ozelenjavanja, animiramo sve da nam se priključe i doprinesu zelenom fondu grada, a kontinuirano uklanjamo deponije i nepropisno odlagan otpad. JKP „Čistoća“ godišnje uklanja divlje deponije sa više od 12500 lokacija na teritoriji grada sa prigradskim naseljima. Na dnevnom nivou reč je o 40 do 50 lokacija koje se uklanjaju u dve smene. Naš je cilj da Novi Sad bude najbolje mesto za život svih nas, a to možemo postići jedino svi zajedno – rekao je Vladimir Stojković i apelovao na građane da smeće odlažu na mesta koja su planirana za to, kao i da se obrate svojim mesnim zajednicama ukoliko nisu u mogućnosti da to sami da urade. On je dodao da će Grad, pored mera koje preduzima inspekcija kažnjavanjem počinioca koji se na neodgovoran način odnose prema životnoj sredini i ostalim sugrađanima, preduzeti i druge tehničke mere kako bi se onemogućio pristup ovakvim lokacijama i sprečilo stvaranje divljih deponija.

Direktor JKP „Čistoća“ Vladimir Zelenović rekao je da će ova akcija trajati duže od pet dana s obzirom na količinu otpada duž Rokovog potoka, napominjući da je to jedna od većih deponija na teritoriji Grada Novog Sada.

– JKP „Čistoća“ je u protekle dve nedelje uklonilo velike divlje deponije na potezu između Stepanovićeva i Kisača, kao i između Futoga i Begeča, a osim pomenutih lokacija, nastavlja se sa čišćenjem većih deponija na Temerinskom putu. Takođe, JKP „Čistoća“ radeći u dve smene svakodnevno uklanja male divlje deponije na teritoriji Grada Novog Sada i prigradskih naselja – naglasio je Zelenović.

Osim redovnih sezonskih akcija uklanjanja krupnog i kabastog otpada, postavljanjem kontejnera za krupni otpad u svim delovima grada i prigradskim naseljima, JKP „Čistoća“ redovno apeluje na građane da ih pozovu telefonom na broj 0800 021 029 i iznajme kontejner od pet kubika ili da otpad odnesu na Gradsku deponiju, gde je prijem otpada besplatan.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde