Ovorena izložba „Baroque underground“ Dragana Kurucića u MSUV

Sinoć je otvorena izložba Dragana Kurucića „Baroque underground“ u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine uz prisustvo veliko broja posetilaca.

Tema izložbe “Baroque Underground” Dragana Kurucića je podgrađe Petrovaradinske tvrđave, deo grada poznatiji kao “Gradić”, odnosno njegov aktuelni izgled i status kao i ljudski životi koji se u njemu odvijaju.

Osim svojih fotografija, Dragan Kurucić izlaže i fotografije ljudi i porodica koji su živeli u Gradiću s kraja 19. veka, s ciljem da prikaže hronologiju nestajanja kulturnih, umetničkih i estetskih vrednosti ovog lokaliteta.

Naša ekipa je bila na otvaranju, a kako je bilo možete pogledati u galeriji.

BIOGRAFIJA

Dragan Kurucić, rođen 1962. u Novom Sadu, od 1990-te se profesionalno bavi fotografijom. Diplomirao na fakultetu za primenjenu fotografiju gde je i specijalizirao iz oblasti foto-ilustracije. Diplomu akademskog umetnika stiče na akademiji umetnostu u Novom Sadu gde završava master studije fotografije.

Pored umetničke fotografije radi i foto-dizajn (industrijsku-primenjenu fotografiju) u ateljeu na Petrovaradinskoj tvrđavi. Veliki uspeh postiže u foto-monografijama. Dobitnik je više nagrada iz oblasti foto-dizajna (kalendari, ambalaže i plakat).

Član je udruženja primenjenih umetnika i dizajnera Vojvodine – UPIDIV, udruženja umetnika sa Petrovaradinske tvrđave «Likovni krug» i Evropskog instituta za fotografiju. Objavljivao je fotografije u časopisima Rumunije, Mađarske, Francuske, Italije i Japana.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde