Otvorena 24. međunarodna naučna eko-konferencija zdravstveno bezbedne hrane

U Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, počela je 24. Međunarodna naučna eko-konferenciju zdravstveno bezbedne hrane, Suorganizatori Eko konferencije su Naučni institut za ratarstvo I povrtarstvo, Novosadski univerzitet,  Ruski državni poljoprivredni univerzitet, Međunarodni nezavisni ekološko politikološki univerzitet u Moskvi, Naučni institut za veterinarstvo Novi Sad, Pasterov zavod, Instutut za tehnologiju hrane iz Novog Sada. Iza 23 održane konferencije ostalo je preko 2000 radova objavljenih u različitim oblastima.

Prema rečima Dr Save Lazića, direktora Naučnog instituta za veterinarstvo bezbednosti hrane se poklanja izuzetna pažnja u Republici Srbiji i kontrolišu se prisustva štetnih materija i tek nakon temeljne kontrole se pojavljuje na tržistu.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević se zahvalio organizatorima što su uspeli da organiizuju konferenciju u otežanim uslovima i naglasio obavezu države I nadležnih organa da obezbedi sve neophodne preduslove kako bi imali sledljivost proizvoda od njive do trpeze.

Ekološki pokret Novog Sada osnovan je 21. aprila 1990. godine, kao društvena organizacija za zaštitu životne sredine i duhovnog nasleđa, a povodom obeležavanja Dana planete Zemlje. Osnivanje Ekološkog pokreta je odraz želje i volje građana da ličnim doprinosom utiču na sopstvene uslove života.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde