Otvoren prvi “Sajam zavičaja” u Novom Sadu

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i ministarka trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Dragica Kovač, otvorili su danas u Novom Sadu prvi „Sajam zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu“.

Milićević je istakao da je intencija ove manifestacije da bude integrišuća i koheziona snaga za pripadnike našeg naroda i u Srbiji i u regionu, ali, i stimulans za napredak regiona u celini.

Ministarka Kovač je izrazila zadovoljstvo zbog organizovanja manifestacije, koja, kako je istakla, pruža priliku da se na jednom mestu skupe ideje, stvaralaštvo i predstave potencijali srpskog naroda.

U okviru otvaranja prvog “Sajma zavičaja” održane su i dve tematske konferencije pod nazivom “Privredna saradnja AP Vojvodina – Republika Srpska” i “Predstavljanje turističkih potencijala AP Vojvodine i Republike Srpske”.

U izložbenom prostoru Kongresnog centra “Master” Novosadskog sajma našli su se muzika, kultura, ukusi i mirisi različitih zavičaja. Predstavnici zavičajnih udruženja saglasni su sa tim da ovaj Sajam po prvi put pruža mogućnost predstavljanja različitih zavičaja na jednom mestu u Novom Sadu.

„Sajam zavičaja“ zajednički su organizovali Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima. Otvaranju sajma prisustvovali su predstavnici Narodne skupštine Srpske, članovi Pokrajinske vlade, pokrajinski poslanici i predstavnici Zajedničkog veća opština Vukovar.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde