Otvoren festival UKUSA – knjige kafe i čokolade u Novom Sadu

Drugi festival UKUSA – knjige, kafe i čokolade u organizaciji Udruženja Educom otvoren je danas u novosadskom SKC Fabrika. Jedinstveni festival na našim prostorima okupio je izlagače različith brendova kafe, čokolade i izadavačih kuća iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrtvatske. Načelnik Gradske uprave za privredu Saša Bilinović izjavio je da će Gradska uprava nastaviti da podržava ovaj neobičan hedonistički festival.

Tokom tri dana trajanja festival posetioci će moći da degustiraju i kupe čokolade iz Srbije, Španije, Belgije, Nemačke i Italije i da uživaju u kafama iz poznatih novosadskih kafeterija. Posetioce očekuje i velik izbor knjiga, izložba fotografija “Na kafi” kao i mnogobrojne radionice

Zlatna džezva koja je napravljena 2004. godine i dolazi iz Bosne i Hercegovine po prvi put je stigla u Srbiju i privukla je veliku pažnju posetioca festivala. Kapacitet džezve je 650 litara, a 65 kilograma kafe bilo je potrebno da bi se ova kafa skuvala.

Festival traje do 13. maja i ulaz je slobodan.

PODELI
Prethodni članakParkiranje za vreme 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma
Sledeći članakMEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde