Osmi novosadski noćni bazar i Sajam mladih poljoprivrednika 19. i 20. oktobra u Novom Sadu

Naredni Novosadski noćni bazar biće održan u petak i subotu, 19. i 20. oktobra 2018. godine od 18 do 24h, po osmi put, na Ribljoj pijaci u Novom Sadu. Kao i svakog puta, i sada pripremamo pravu feštu za pamćenje i ponos Novog Sada.

I ovog puta želimo da u Novom Sadu u prijatnoj atmosferi ponudimo nesvakidašnju mogućnost da svi zainteresovani posete najstariju novosadsku pijacu, već godinu dana Novosađankama i Novosađanima pružamo mogućnost da se upoznaju sa radom i gastronomskim i umetničkim proizvodima naših proizvođača i izlagača. I za Osmi novosadski noćni bazar pripremamo još raznovrsniju ponudu naših izlagača, a svi posetioci biće u prilici da i ovog puta uživaju u hrani i piću, umetničkim delima, unikatnoj garderobi i obući, nakitu i nameštaju.

U isto vreme, kod nas u komšiluku, a komšiluk se poštuje i voli, održaće se Sajam mladih poljoprivrednika na Trgu republike u organizaciji Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika. Mladi poljoprivrednik ili mlada poljoprivrednica je osoba koja se bavi poljoprivredom i mlađa je od 40 godina. Na ovom sajmu, mladi poljoprivrednici iz cele Srbije biće u prilici da promovišu i prodaju sopstvene proizvode i predstave svoj kraj. Važno je da ih podržimo i damo im priliku da plasmanom svojih proizvoda obezbede uslove za funkcionisanje njihovih domaćinstava i svoj ostanak na selu.

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika (SUMP) osnovano je 2015. godine. Ono okuplja i zastupa interese mladih ljudi, koji se bave i koji žele da se bave poljoprivredom. Organizovan je kao forum za komunikaciju i dijalog između mladih poljoprivrednika, državnih i Evropskih donosioca odluka, osnovni cilj SUMP-a je jačanje i promocija mladog poljoprivrednika i inovativnog poljoprivrednog sektora. SUMP je osnovan po uzoru na postojeća udruženja mladih poljoprivrednika u Evropskoj uniji i član je Evropskog veća mladih poljoprivrednika – CEJA, sa sedištem u Briselu.

Svečano otvaranje oba događaja zakazano je za petak, 19. oktobra u 18h na Trgu republike.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde