Mlada reprezentacija Srbije uspela je da pod komandom Ilije Stolice ostvari drugu pobedu u kvalifikacijama

Za razliku od prvog susreta kad je minimalno savladana Bugarska na gostovanju, ovog puta razorena je Estonija na stadionu Radničkog iz Niša.

Priliku da se ponovo pokažu na jugu Srbije, Orlići će imati danas, u duelu sa liderom grupe, Rusijom. Baćuške su na premijeri kvalifikacija uzeli meru našoj selekciji – 1:0.

– Ubedljiv trijumfa nad Estonijom je dobra uvertira za utakmicu s Rusima. Podigli smo smo se posle neuspeha u Poljskoj. Sad već izgledamo bolje kao ekipa. Uhvatili smo zahteve selektora Stolice, iako smo imali malo vremena za rad. Na najbolji način, dočekujemo sutrašnji duel sa duel sa Rusijom, najbitniji u dosadašnjim kvalifikacijama. To kažem, jer su se promenile stvari u grupi, i sad više zavisi od nas. Ako ih pobedimo možemo da se borimo za prvo mesto, mada je plasman ostvariv i kroz baraž – kazao je Luka Adžić, kapiten Orlića.

Bugarska nam je učinila veliku uslugu pobedom nad Poljacima i iskazala kandidaturu za plasman na prve dve pozicije?

– Odgovara nam taj ishod, ali ne obaziremo se previše. Opet imamo meč sa Rusijom, moramo da pobedimo ukoliko želimo da sve zavisi od nas naredne godine. Ne opterećujemo se konačnim učinkom u kvalifikacijama, već time idemo od meča do meča. Uhvatili smo dobar ritam na treninzima, značio nam je rad prethodnih dana, jer ima igrača, koji manje igraju u klubovima.

Šta nas očekuje u duelu sa Rusima?

– Isto tvrd meč, kao sa Estoncoma. Disciplinovani su i agresivni. U prvom meču smo imali drugačiji sistem rada, sad se više baziramo na našu igru i time će njima biti teže.

Koliku prednost donosi stadion u Nišu?

– Igramo na domaćem  terenu, ako budemo na nivou očekivanja i ispoštuejmo zahteve selektora Ilije Stolice neće biti problema. Ne potcenjujemo ih, jer su nas pobedili u Rusiji. Očekujem otvoren meč, kao i više ljudi na tribinama nego protiv Estonije. Zaista bi nam značio veliki broj gledalaca na tribinama.

Rusija preti najviše preko Čalova, što smo mogli da vidimo i u prvom susretu u Rusiji?

– Čalov igra za CSKA i po analizi je najopasniji igrač, bio je to i na prvom meču. U Rusiji je njihova prednost bila činjenica da smo mi nova generacija, da smo igrali pred punim stadionom, sa novim tnenerom. Kraj pehovima bio je crveni karton… I pored svega navedenog imali smo šanse da meč završimo u našu korist.

Očekivanja pred „popravni” na Čairu?

– Spremni smo za revanš Rusima. Trenirali smo dovoljno, upoznali smo se još više, krasi nas odlična atmosfera i nema razloga da se ne radujemo pred našim navijačima – rekao je Luka Adžić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde