Održana VI sednica Skupštine Grada Novog Sada

Sednica Skupštine Grada Novog Sada, šesta po redu, će i ovaj put biti održana u velikoj sali Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine zbog epidemiološke situacije i poštovanja epidemioloških mera . Predloženi Dnevni red sednice ima 41 tačku, a skoro polovina tačaka se odnosi na urbanističke planove i predloge odluke o javnim i javno-komunalnim preduzećima.

Pred odbornicima i odbornicama naći i tačke koje se odnose na vid stambene podrške, potom tačka o taksi prevozu, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o gradskim upravama Grada Novog Sada. Jedna od tačaka će biti Predlog o dugoročnom kreditnom zaduženju gradskog saobraćajnog preduzeća, a odbornici i odbornice će raspravljati i o imenovanju komandanta, zamenika komandanta, načelnika i članova Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada.

Na sednici će se raspravljati i o Predlogu odluke o izgradnji novog objekta za prihvatilište za stare u Futogu, a jedna od tačaka je i odluka o projektu Novi Sad – grad mladih, Srbija – zemlja mladih, čime bi trebalo da se realizuju aktivnosti za mlade proistekle iz projekta Evropske prestonice mladih 2019.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde