Vučević: Nulta tolerancija za nasilje nad decom

Javna rasprava o nacrtu Strategije za zaštitu dece od nasilјa za period od 2020. do 2023. godine, koju organizuje Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Fondacijom “Tijana Jurić“ održana je u Novom Sadu, a okupila je stručnjake koji vode klјučne ustanove i organizacije u toj oblasti. Nacrt Strategije izradilo je Ministarstvo za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja, na inicijativu Saveta za prava deteta, a uz podršku UNICEF-a.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević tom prilikom istakao je da se lično i kao ministar zalaže za javno dostupan i transparentan registar nasilnika.


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da se zalaže za “nulta toleranciju za nasilјe nad decom i za one koji okreću glavu od problema“.

 

Ova strategija bazirana je na preventivnom delovanju, a ukoliko se bude usvojila i primenjivala na pravi način, prema mišlju osnivača Fondacije “Tijana Jurić” Igora Jurića već u naredne dve godine biće ozbiljnih statističkih pokazatelja i rezultata o smanjenju nasilja.

 

Jurić je takođe najavio da će sedište Fondacije biti preselјeno iz Subotice u Novi Sad, i to kako je ocenio, zbog izuzetno dobre saradnje sa gradskom upravom.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde