Održan skup podrške pokretu „Pravda za Davida“ u Novom Sadu

Nekoliko stotina Novosađana sinoć je održalo skup podrške pokretu „Pravda za Davida“.

Oni su poručili da traže da se istraži i utvrdi ko je ubio Davida Dragičevića u Banjaluci u martu ove godine, kao i da se prekine sa represijom policije nad roditeljima nastradalog mladića, kao i nad građanima Banjaluke koji ih podržavaju.

Sa skupa je poručeno da Novosađani traže da se utvrdi „istina i pravda“ i odgovorni izvedu pred lice pravde, kako za Davidov slučaj tako i za slučaj mladića Dženana Memića koji je ubijen februara 2016. godine u Sarajevu.

Okupljanje je počelo na Trgu republike gde su upućene poruke vlastima Republike Srpske i članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku da prekinu sa opstrukcijom policijsko-tužilačke istrage i omoguće da se uhvate ubice.

Nakon skupa, okupljeni su uz velike transparente „Pravda za Davida“ i „Pravda za Davida i Dženana“, kao i povike „Ubice, ubice“, „Pravda za Davida“ i „Uhapsite ubice“, prošetali kroz Zmaj Jovinu i ulicu Modene, do Bulevara Mihajla Pupina.

Na ogradi gradilišta Pupinove palate ostavili su transparent „Pravda za Davida“, ali su ga kasnije i skinuli nakon kraće prepirke sa radnicima.

Protestna šetnja u Novom Sadu protekla je bez incidenata i prisustva policije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde