Odlaže se uređivanje dečijih igrališta na Štrandu, Bulevaru Evrope i u Limanskom parku

Otvoreni postupak javne nabavke za nabavku i postavljanje opreme i podloge za nekoliko dečijih igrališta u Novom Sadu obustavljen je jer je jedina ponuda koja je pristigla bila neprihvatljiva.
Naime, jedini ponuđač koji se javio na tender nije ispunio obavezan uslov jer je dostavio ličnu geodetsku licencu za zaposlenog inženjera, a ne za ponuđača, kao što je traženo konkursnom dokumentacijom.
Javna nabavka vrednosti 20.833.333 dinara bila je predviđena planom za 2018. godinu, ali budući da je postupak obustavljen 24. decembra ove godine, najverovatnije će se ponoviti tokom 2019.
Da je nabavka ostvarena po planu, igrališta bi bila sređena najkasnije do januara 2019. godine. Međutim, rok za podnošenje ponuda je produžen za mesec dana jer se u prvom roku nijedan izvođač nije javio.
Lokacije predviđene za opremanje su Limanski park, Štrand i Bulevar Evrope, jer su odabrane kao prioritetne. U pitanju su postojeća igrališta koja su u velikoj meri oštećena i neprilagođena potrebama dece.
Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, planira se da se igrališta prilagode za decu predškolskog uzrasta pa sve do 12 godina starosti, kao i da budu u skladu sa njihovim psiho-motoričkim statusom.
U planu je kupovina rekvizita za igrališta, opreme za mali skejtbord park, kao i radovi na podlozi od tartan ploča. Oprema se na svim lokacijama mora uklopiti sa postojećom vegetacijom. Neka od idejnih rešenja uključuju “ziplajn”, simulaciju mosta, tobogane, svetleće tobogane, razne penjalice, zid za penjanje i rampe za skejt park.
Podsetimo, u avgustu ove godine stupio je na snagu Pravilnik o bezbednosti dečijih igrališta, čija je primena obavezna od 23. novembra. Sva igrališta trebalo bi da budu unificirana i uređena kako bi bila bezbedna. Pravilnik je definisao da će biti potrebno tri godine da se sva igrališta dovedu u ispravno stanje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde