Od utorka podnošenje zahteva za besplatan boravak u vrtićima „Radosnog detinjstva“

Zahtevi se mogu podneti do 31. avgusta, radnim danom od 8 do 14 časova, a sredom od 8 do 17 časova, Službi socijalne zaštite „Radosnog detinjstva“ u Ulici Pavla Simića 9.
Pravo na besplatan boravak deteta može da ostvari roditelj, staratelj, odnosno hranitelj: deteta iz porodice koja ostvaruje pravo na dečiji dodatak ili pravo na novčanu socijalnu pomoć, deteta trećeg i svakog narednog reda rođenja istog roditelja, deteta bez roditeljskog staranja i deteta sa smetnjama u razvoju.
Zahteve podnose, kako roditelji za novoupisanu decu, tako i roditelji od ranije upisane dece, s obzirom na to da Rešenje o pravu na besplatan boravak važi do 31. avgusta.
Pravo na besplatan boravak ostvaruje se od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva.
Potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja, mogu se dobiti u Službi socijalne zaštite telefonom na broj 420-439. Obrasci Zahteva se takođe mogu preuzeti i na sajtu Grada www.novisad.rs
Roditelj može da ostvari pravo i na besplatan boravak deteta predškolskog uzrasta sa smetnjama u razvoju u ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika Novi Sad. Zahtevi se do 31. avgusta podnose u školi, u kojoj se mogu dobiti potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde