Obuka za profesionalne upravnike zgrada

Obuka za sticanje licence za profesionalne upravnike zgrada počeće danas u Privrednoj komori Srbije za prvih 110 polaznika, najavila je direktorka Centra za edukaciju PKS Mirjana Kovačević.

„Polaganje ispita bi trebalo da bude u poslednjoj nedelji juna, tako da bismo u julu mogli da imamo prve profesionalne upravnike“, rekla je Kovačević Tanjugu.

Obuka će početi u sedištu PKS, u Resavskoj ulici u Beogradu, i trajaće sedam dana.

„Predviđeno je 50 školskih časova tokom sedam dana, tako što će šest dana polaznici raditi po sedam časova, a sedmog dana će imati osam časova“, navela je ona.

Kako kaže, obuka ne samo da će spremiti polaznike za ispit već će im dati i dovoljno informacija i praktičnih vežbi da mogu kvalitetno da obavljaju ovaj posao.

Teme obuke su: pravni okvir u vezi sa korišćenjem, upravljanjem i održavanjem zgrada, administrativni i finansijski aspekti upravljanja zgradom, karakteristike zgrade, održavanje zgrade i bezbednosne procedure, kao i komunikacija.

Kovačević je rekla da je zakonom predviđeno da se najmanje dva puta godišnje organizuju obuke i ispiti za sticanje licenci.

Izvor:RTV

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde