Obeležena desetogodišnjica programa Zajednici zajedno

U Gradskoj kući održana je svečanost povodom obeležavanja desetogodišnjice programa “Zajednici zajedno”. Ovaj program realizuju zajedno Grad Novi Sad i kompanija “NIS” u saradnji sa lokalnim samoupravama u Srbiji.

Povodom desetogodišnjice predstavljeni su rezultate višegodišnje  saradnje kroz program društvene odgovornosti ”Zajednici zajedno” koji NIS realizuje već 10 godina želeći da unapredi kvalitet života lokalnih zajednica širom Srbije. Prisutnima na svečanosti u Gradskoj kući obratili su se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i generalni direktor kompanije ”NIS” Kiril Tjurdenjev.

Gradonačelnik Vučević je rekao da odlični rezultati Programa pokazuju koliko je dobra saradnja Grada i najveće kompanije u Srbiji, a čije je sedište u Novom Sadu.

Generalni direktor kompanije ”NIS” Kiril Tjurdenjev rekao je da je ponosan na deceniju dugo partnerstvo sa Gradom Novim Sadom, koje predstavlјa potvrdu volјe za dalјe zajedničko delovanje na dobrobit Novog Sada i Novosađana.

Kroz različite programe društvene odgovornosti, ”NIS” je od 2009. godine u razvoj Novog Sada uložio gotovo 300 miliona dinara. Od toga je samo kroz program ”Zajednici zajedno” realizovano 86 projekata koji su doprineli pobolјšanju uslova života Novosađana. Tako su, između ostalog, rekonstruisana i izgrađena dečja igrališta Predškolske ustanove ”Radosno detinjstvo”, obnovlјen je objekat Male stražare–Opservatorije na Petrovaradinskoj tvrđavi, uređen je Dunavski park, a značajno je unapređena i sportska infrastruktura Novog Sada. Takođe, u okviru Programa u Novom Sadu je otvorena i prva Kancelarija za auto-sedišta kako bi se jačala bezbednost najmlađih u saobraćaju, dok je na Štrandu uređeno prvo kombinovano dečje igralište u Srbiji, prilagođeno deci sa invaliditetom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde