Obeležavanje 77. godišnjice Novosadske racije u sredu na Keju žrtava racije

Obeležavanje 77. godišnjice Novosadske racije, pod simboličnim nazivom “Ledena tišina”, održavaće se tokom cele ove sedmice na više lokacija, a centralni pomen biće održan u sredu 23. januara, sa početkom u 12.00 časova na Keju žrtava racije.

Ilić je napomenuo i da program u okviru “Ledene tišine” obuhvataju izložbe, likovne radionice, predavanja, projekcije i pomeni, a program je realizovan u suorganizaciji Kulturnog centra Novog Sada.

Protojerej Vladan Simić istakao je da je Organizacioni odbor za obeležavanje godišnjice Novosadske racije tokom prethodne godine učenicima osnovnih i srednjih škola prezentovao događaje iz 1942. godine koji su se odigrali u Novom Sadu i širom Bačke, kroz prigodne sadržaje i predavanja.

Simić je istakao da će na mestima gde su se tokom Novosadske racije dogodila masovna stradanja, biti postavljene spomen ploče i info table, na kojima će svako ko dođe u Novi Sad moći da pročita šta se na tom mestu dogodilo.

Povodom obeležavanja godišnjice Novosadske racije određena je i privremena zabrana saobraćaja na Keju žrtava racije u Novom Sadu, od Trga neznanog junaka do Radničke ulice, i u delu Ulice Maksima Gorkog, od Ulice Sonje Marinković do Keja žrtava racije. Takođe, privremeno će biti zabranjen saobraćaj na desnoj saobraćajnoj traci kao i parkiranja na parkiralištu za turističke autobuse.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde