Novosadski omnibus – priče novosadskih pisaca na Kamernoj sceni SNP-a

U Srpskom narodnom pozorištu u toku su završne pripreme za premijerno izvođenje „Novosadskog omnibusa“, predstave prema trima pričama novosadskih savremenih pisaca: Slobodana Tišme, Franje Petrinovića i Đorđa Pisareva.

Ove tri priče režirala su tri mlada reditelja, pa je ujedno dat umetnički prostor i novosadskim piscima i mladima na početku karijere.

„Novosadski omnibus“ objedinio je priču „Pojačalo i gitara“ Slobodana Tišme, „Gramatika poremećaja“ Franje Petrinovića i „Velika očekivanja“ autora Đorđa Pisareva.

Zamisao je bila da se ove tri priče ispričaju integrisano u jednoj celini, ali je zbog predugog trajanja odlučeno da se one ipak razdvoje, pa će tako zajedno biti izvedene priče „Pojačalo i gitara“ i „Gramatika poremećaja“, dok će „Velika očekivanja“ biti izvedena zasebno.

Mladi reditelji koji su radili na ovim pričama su Ivana Janošev, David Alić i Dušan Mamula. Prema rečima Ivane i Davida proces rada nije bio lak, a veliku pomoć pružili su i sami glumci.

Premijera priče „Pojačalo i gitara“ i „Gramatika poremećaja“ zakazana je za 12. februar, dok će „Velika očekivanja“ biti izvedena 2. marta na Kamernoj sceni. Muzički saradnik je Nikola Davić a u okviru predstava biće izvedeni i mali koncerti.

Karte za oba izvođenja predstave „Novosadski omnibus“ dostupne su na blagajni Srspkog narodnog pozorišta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde