Novosadski Oktoberfest 18. i 19. oktobra u Master hali Novosadskog sajma

Rečima „Poteklo je!“ gradonačelnik Minhena svake godine krajem septembra otvara „Oktoberfest“. Festival je poznat najpre po pivu, ali je mnogo više od toga. Tako je i u Novom Sadu. Tradicija Bavarske je ono što se u našem gradu neguje već četiri godine, uz kvalitetan muzički program, a perece, kobasice i veliki izbor vrsta piva samo su razlog više da “Novosadski Oktoberfest” okupi desetine hiljada posetilaca.

Kao mesto koje okuplja sve ljubitelje piva, pereca, kobasica, bavarskog duha i kvalitetne muzike, i nakon tri uspešno održana Oktoberfesta u Novom Sadu, ovaj festival postao je jedan od najposećenijih događaja u Srbiji, a po broju izvođača i gostiju iz regiona prerastao je okvire naše zemlje.

I ove godine posetioce očekujte kvalitetan muzički program u sklopu kog će nastupiti neka od najpopularnijih imena regiona. Glavne zvezde Novosadskog Oktoberfesta 2019 su Van Gogh, Električni orgazam, Dejan Petrović i Big Band, Jura Stublić i Film, i mnogi drugi.

Prošlogodišnjih 15 hiljada posetilaca uživalo je u raznovrsnom muzičkom performansu, popilo se preko 35 hiljada litara piva najpoznatijih pivara i stotina zanatskih, pojelo preko 5.800 kobasica, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći.

I ove godine biće organizovan kasting za konobare i konobarice, zagrevanje pred festival uz muziku i pivo na Trgu slobode, razna takmičenja, kao što je takmičenje u držanju krigli i za muškarce i za žene, pa i “Battle of the bands” – takmičenje neafirmisanih bendova.

“Novosadski Oktoberfest” održaće se uz podršku Nemačke ambasade i Nemačko-srpske privredne komore, kao i grada Novog Sada, 18. i 19. oktobra u hali Master centra Novosadskog sajma.

Sve informacije možete potražiti i na zvaničnom sajtu www.oktoberfest2019.org i Fejsbuk stranici Novosadski Oktoberfest.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde