Novosađanima najviše smeta buka, Komunalna policija ima pune ruke posla

Komunalnoj policiji u Novom Sadu od početka godine stiglo je više od 8.800 prijava. Dnevno stigne između 30 i 40 pritužbi građana, a u dane vikenda i do 60. Pritužbe građana stižu jer im smeta buka koja dopire iz komšijskog stana, zato što se čuje lavež pasa, a ima i onih koji imaju primedbe na dečju graju ispred zgrade.

Komunalci dnevno dobiju između 30 i 40 prijava, a u dane vikenda, odnosno od petka do nedelje, predočavaju u ovoj službi, ta cifra se poveća na 60, a najviše ih se zabeleži u noćnim satima, od 23 do tri sata posle ponoći.

“Od početka godine do sada, izdali smo ukupno 1.167 prekršajnih naloga. Ove naloge smo izdavali najčešće zbog prekoračenja radnog vremena lokala, zatim ostavljanja vozila na javnoj površini, korišćenju javne površine bez odobrenja, ili suprotno odobrenju, kao i zbog buke u zgradi, odnosno narušavanja kućnog reda”, dodaju komunalci”, navode u Komunalnoj policiji.

Kada su nečim nezadovoljni, i zbog onoga što im smeta, Novosađani se komunalnoj policiji obraćaju putem telefona i kako navode u ovoj službi, ubedljivo najveći broj prijava se podnese na taj način.

“Imamo jednu telefonsku liniju, a broj je 021/4872-544, i on je u noćnim satima, posebno vikendom preopterećen, te često dolazi do zauzeća linije. Obraćaju nam se i putem elektronske pošte, ali i dopisima preko Otvorene kancelarije gradonačelnika”, kažu u Komunalnoj policiji.

U službi Komunalne policije još kažu da svojim preventivnim delovanjem svakako utiču na povećanje nivoa komunalne svesti građana, ali ističu da to i dalje nije nivo evropskog standarda.

Novčane kazne u fiksnom iznosu su: 150.000 dinara za privredno društvo ili drugo pravno lice, 75.000 dinara za preduzetnike, 25.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu i 8.000, 10.000 i 25.000 dinara za građane.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde