Novo dečje igralište i biblioteka na Štrandu

Omiljeno gradsko kupalište Štrand i ove sezone pruža novine za posetioce svih uzrasta. Pored brojnih postojećih sadržaja, Gradsko zelenilo je renoviralo dečje igralište, kao i objekat Gradske biblioteke.

Igra i radost dece, treba da budu sastavni element novog i rekonstruisanog dečjeg terena na Štrandu. Igralište je predviđeno za decu predškolskog uzrasta, sadrži tartan podlogu sa novim elementima za penjanje, provlačenje i ljuljanje.

Osim igrališta, rekonstruisan je stari objekat Gradske biblioteke i pretvoren u moderniji i udobniji čitalački kutak. Ovaj ogranak Gradske biblioteke na Štrandu, postoji već 11 godina, a sada je omogućeno korišćenje i pozajmljivanje knjiga svim članovima, kako na srpskom, tako i na drugim jezicima nacionalnih manjina. Ovaj ogranak biblioteke, biće otvoren do 31. avgusta.

“Ljubitelji pisane reči, posetioci Štranda, ovde svaki dan dakle u blizini nekadašnjeg restorana Čika Antika mogu da pozajme knjigu. Ukoliko ono što žele, ovaj ogranak ne poseduje sutradan će je dobiti iz nekog od drugih objekata Gradske biblioteke”, kaže Ivan Nožinić, potparol Gradskog zelenila.

Nakon završetka ovogodišnje kupališne sezone, očekuju se rekonstrukcije za dva toaleta od ukupno 4 koliko Štrand ima, za koje je Grad izdvojio 14 miliona dinara, a biće prilagođeni osobama sa invaliditetom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde