Novi Sad: Leto u vrtu galerija

Manifestaciju Leto u vrtu galerija već tradicionalno organizuju Galerija Matice srpske i Spomen-zbirka Pavla Beljanskog sa željom da tokom letnjih meseci Novosađanima omoguće posebno „kulturno” osveženje.

Ovogodišnjoj manifestaciji pridružuje se i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, ona prerasta u Leto na Trgu galerija.

Sugrađani će u večernjim satima moći da prisustvuju atraktivnim kulturno-umetničkim sadržajima koji prikazuju raznovrsnost svetske kulturne baštine i značaj njenog očuvanja u kontekstu istorijskih i kulturoloških okolnosti.

U četvrtak, 28. juna u 21.00 sat u zajedničkom vrtu Galerije i Spomen-zbirke biće održan Kulturni kviz odnosno kviz znanja iz kulture.

Kulturni kviz biće dobra prilika da posetioci Leta na Trgu galerija provere svoje znanje iz oblasti likovne umetnosti, književnosti, istorije, pozorišta i filma i osvoje nagrade. Nikola Kostić, poznatiji kao Li Men, podstaći će vas na razmišljanje i podsetiti na interesantne činjenice iz sveta kulture.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde