Novi koncept Festivala uličnih svirača

Ovogodišnji „Festival uličnih svirača – Gradić fest” biće održan od 1. do 3. septembra u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, a bogat program činiće muzički nastupi, performansi, ambijentalne predstave, filmske i video-projekcije, umetničke instalacije i intervencije u prostoru, kao i radionice, konferencije, predavanja i organizovani obilasci podgrađa i podzemlja Tvrđave.

Festival je prešao na potpuno novi koncept​. Radi se o udruživanju snaga, znanja, iskustva, ideja i infrastrukture s partnerskim organizacijama sličnih ideja, kao što su filmski festival ​ fe­sti­val ​Ci­ne­ma City​, ​Pop Up (Ber­be­raj & Pu­blic P)​, Sce­na­to­ri­ja​, ​Su­bur­bi­jum​, „​Fruškać”​, ​Happy Trash Pro­duc­tion​, „​Ugrip”​ i ​„AAaaa fe­sti­val”​.

Svi programi festivala i ove godine će biti besplatni. Lokacije na kojima će biti održan „Gradić fest” su ulice Beogradska, Lisinskog, Vladimira Nazora i Štrosmajerova, Trg vladike Nikolaja, Rampin put (staza od Zavoda za zaštitu spomenika kulture Vojvodine do stepeništa Tvrđave) i zelene površine iza Beogradske kapije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde