Nova prodajna mesta i elektronska naplata parkinga za novu sezonu

Olimpijski centar Jahorina za zimsku skijašku sezonu 2019/20 pripremio je nove mogućnosti za kupovinu ski karata. Pored dosadašnjih prodajnih mjesta na Jahorini: Poljice, Ogorjelica i Rajska vrata kupovina ski karata moguća je i na novootorenim prodajnim mjestima na Jahorini i u regionu.

  • Nova prodajna mjesta na Jahorini su: Polaz kabisnke Gondole, Ski rental Ana 1 – hotel Bat Bistrica, Ski rental Ana 2 – hotel Vučko, Ski rental Kristal Poljice;
  • Nova prodajna mjesta izvan Jahorine: Hotel Vidikovac, Zvornik;
  • Sve Petrol pumpe u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji – preko 500 novih prodajnih mjesta

Posebna pogodnost je kupovina ski karata putem WEBSHOPA sa posebnim PICK UP mjestom na Poljicama (MasterCard kućica)!

Parking za sezonu 2019/20

Olimpijski centar Jahorina sa automatizovanom naplatom parkinga kreće od petka, 13. decembra 2o19. godine. Kupovina sezonskih parking karata je od danas moguća na prodajnom mjestu za parking na Ogorjelici dok će tokom sezone prodaja sezonskih ski karata biti moguća i na izlaznoj rampi u naplatnoj kućici kod Hotela Nebojša. Olimpijski centar Jahorina je za zimsku sezonu 2019/20 pripremio i 60 novih parking mjesta na lokaciji kod hotela Board.

Korisnik usluge parkiranja obavezan je prije prilaska rampi vozilo parkirati i uzeti ulazni parking listić, pritiskom na dugme, koji će čuvati tokom svog boravka na planini.

Ukoliko korisnik parkinga želi kupiti 7-dnevnu parking kartu dužan je sa ulaznim parking listićem doći do kase „Ogorjelica“ ili izlazne naplatne rampe i isti zamjeniti za parking karticu. Depozit od 2.00 KM je potreban za 7-dnevnu parking kartu. Vaša 7-dnevna i sezonska parking karta ima neograničen broj prolazaka na Automatskoj rampi „Vučiji most“ kao i na ručnoj rampi „Poljice“.

Kupovinom sezonske parking karte korisnik parkinga je dužan vinjetu koju dobije prilikom kupovine iste naljepiti sa gornje, lijeve, unutrašnje strane vjetrobranskog stakla vozila.

30 minuta od vremena plaćanja Vaše parking karte dužni ste napustiti Vaše parking mjesto na planini.

Plaćanje za korištenje parking mjesta prema vremenu zadržavanja vrši se na prodajnom mjestu „Ogorjelica“, izlaznoj automatskoj rampi „Poljice“ i ručnoj rampi „Poljice“.

Valute za plaćanje parking mjesta su BAM i EUR /izuzev kovanica/.

Kontrolu naplate parkinga i pravilnost korištenja parkirališta kontroliše ovlašteni radnik OC Jahorina, zato je svaki korisnik parking prostora dužan čuvati račune koji potvrđuju kupovinu parking karata. Kontrolor mora imati identifikacijsku iskaznicu na vidnom mjestu, na kojoj je ispisan naziv Preduzeća.

Ukoliko vlasnik parking kartice vrši zloupotrebu i koristi je na nesavjestan način, OC Jahorina zadržava pravo da istu ukine bez nadoknade.

Radno vrijeme Automatskih naplatnih rampi na kojima se naplaćuje parkiranje je svakim danom u vremenu od 00:00 do 24:00 sati a na ručnoj rampi „Poljice“ od 08:00 do 16:00 sati.

Za stvari i vrijednosti ostavljene u automobilu tokom parkiranja na parking prostoru, ne odgovara OC Jahorina.

Za uslugu korištenja javnog parkirališta korisnik je dužan platiti naknadu za vrijeme korištenja parkinga.

*Karte parking prostora koji korisnici plaćaju vlasnicima privatnog smještaja nije važeći na parking prostorima OC Jahorina.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde