Njilaš: Saradnja sa svim nivoima vlasti u 2018. donela rezultate

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš predstavio je rezultate rada ovog Sekretarijata u prethodnoj godini, a ujedno najavio i planove za tekuću 2019.

Njilaš je istakao da je saradnja sa lokalnom samoupravom i republičkim nivoom vlasti dala dobre rezultate u 2018, kao i da je zahvaljujući uspešnoj saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima akcija „Sekretarijat bliži školskim klupama“ bila veoma uspešna u protekloj godini. Predstavnici Sekretarijata obišli su 548 vaspitno-obrazovnih ustanova u Vojvodini  sa ciljem da se upoznaju sa aktuelnim problemima svake ustanove pojedinačno.

Budžet Sekretarijata u 2018. iznosio je 734 miliona dinara, dok je u 2019. godinu ovom sekretarijatu na raspolaganju 788,4 miliona dinara. Kada je reč o planovima za ovu godinu Njilaš navodi da će Sekretarijat nastaviti da sprovodi započete projekte, a novina je da će od ove godine Sekretarijat finansirati i projekte za podizanje kvaliteta obrazovanja u preškolskom vaspitanju.

Ovogodišnjim budžetom sredstva su u oblasti obrazovanja opredeljena za Pedagoški zavod Vojvodine, za finansiranje i sufinansiranje obnove i rekonstrukcije obrazovnih ustanova, za projekte i bilingvalnu nastavu, kao i za troškove putovanja srednjoškolaca.

S obzirom na to da su u nadležnosti ovog Sekretarijata i nacionalne manjine, Sekretarijat će nastaviti da finansira nacionalne savete sa sedištem u Vojvodini, kao i rad nevladinih organizacija (NVO) čiji su projekti usmereni na očuvanje nacionalnog identiteta pripadnika nacionalnih manjina.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde