Nije sigurno da ćemo tražiti novi aranžman sa MMF

Nije sigurno da ćemo tražiti novi aranžman sa MMF

Like
547
0
ponedeljak, 03 jul 2017
VESTI

Srbija je fokusirana na zaključivanje programa Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) ove godine i proceniće njegove posledice po ekonomski rast pre nego što zatraži novi aranžman, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić u intervjuu za američku agenciju Blumberg.

Brnabić je istakla da će nastaviti sprovođenje plana reforme javne uprave koju je otpočeo predsednik Aleksandar Vučić, a koga je ona zamenila na funkciji premijera.

Upitana da li bi Srbija mogla da odustane od obnove trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti, kojim su zvaničnici MMF-a preporučili mere koje uključuju smanjenje rashoda, prodaju ili gašenje neprofitabilnih državnih kompanija i smanjenje broja zaposlenih u javnoj administraciji, ona je odgovorila da je „to moguće“.

Brnabićeva je rekla da želi da u naredne dve godine ubrza ekonomski rat na četiri odsto, sa tri odsto koliko iznosi u 2017. godini.

Prema njenim rečima, njena vlada će nastojati sa ukine 11.300 radnih mesta u lokalnim administracijama do 2020. godine, uključujući 2.500 ove godine, pošto Srbija reformiše svoju javnu upravu i reorganizuje državne finansije.

Izvor:RTV

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *