Nevreme na Halkdikiju, šestoro poginulo, od 100 povređenih, šetoro državljani Srbije

Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, popularnom među turistima.

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

Češki par je nastradao kada su jak vetar i kiša prevrnuli njihovu prikolicu. Dvoje rumunskih državljana je poginulo kada se srušio krov restorana u Nea Plaji.

Nastradala su i dvojica Rusa, muškarac i dečak kada je drvo palo nedaleko od njihovog hotela u Potidei, navele su grčke vlasti.

Vlasti su proglasile vanrednu situaciju na Halkidikiju, a novoimenovani ministar za civilnu zaštitu trebalo bi u toku dana da poseti ovo poluostrvo.

Jak vetar čupao je drveće, nosio krovove, prenosi Rojters.

„Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživeo tako nešto“, rekao je za grčku televiziju Atansios Kalcas, direktor zdravstvenog centra Nea Mudanja gde su smešteni mnogi povređeni.

Zbrinuti pacijenti imaju između osam meseci do 70 godina. Neki su zadobili povredu glave od pada drveća ili drugih predmeta.

Ovakvo nevreme nije uobičajeno u Grčkoj gde su leta tipično topla i suva. Meteorolog Kleahos Marusakis rekao je da su uslovi „ekstremno neobični za ovo doba godina.

Među povređenima i šestoro državljana Srbije

Šest srpskih turista povređeno je u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, javila je TV Prva.

Pozivajući se na informacija iz bolnice u Nea Mudanji, srpski turisti su lakše povređeni i primljeni su u bolnicu u Nea Mudanji. U tu bolnicu primljeno je još 80 turista drugih nacionalnosti.

Two men search in debris after a storm at Nea Plagia village in Halkidiki region, northern Greece on Thursday, July 11, 2019. A powerful storm hit the northern Halkidiki region late Wednesday, toppling trees and power pylons, cutting power and blocking roads. (Giannis Moisiadis/InTime News via AP)

https://www.youtube.com/watch?v=BzJY6btoxsw

https://www.youtube.com/watch?v=gjidZz4nAhQ

https://www.youtube.com/watch?v=WqeYr71Engs

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde