Najveća turistička atrakcija Jahorine – Gondola „Javor Partizan“ predstavljena u Novom Sadu

Olimpijski centar „Jahorina“ bogatiji je od ove godine za još jednu turističku atrakciju – Gondolu „Javor Partizan“, koja je predstavljena na Trgu slobode u Novom Sadu. Novosadjani su imali priliku da vide kabinsku gondolu čije svečano otvaranje je zakazano za 30. novembar na olimpijskoj lepotici.

Prema rečima marketing menadžera OC Jahorina Jelene Škrbe, ovo je prilika da Novosađani, koji su česti gosti na Jahorini, saznaju sve što ih zanima o planini, koja je zbog velikih ulaganja u protekle dve godine, postala jedna od top zimskih destinacija. Takođe, ona je najavila da će 30. novembra na otvaranju gondole biti upriličen koncert Saše Matića, dok 7. decembra na otvaranje ski sezone stiže Brajan Feri.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, izjavio je da nije slučajnost što  Jahorina na ovaj način gostuje u Novom Sadu, jer Novosađani rado posećuju Jahorinu u proteklih 30 godina.

Gondola će imati brzinu od pet do šest metara u sekundi svakog sata, što će putovanje u trajanju od 3 minute učiniti nezaboravnim užitkom u razgledanju prirodnih lepota Jahorine. U planu je da žičara bude opremljena modernim kabinama koje mogu da prime 10 ljudi, što će omogućiti da svakog sata bude prevezeno više od 2.700 skijaša, bordera i ostalih ljubitelja planine.

Promociji Jahorine prisustvovao je i direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević, a tim povodom izjavio je da Jahorina i Novi Sad imaju odličnu saradnju, ali da je u planu da se u narednom periodu ta saradnja konkretizuje i proširi.

Pored svih informacija o samoj gondoli i Jahorini, svi Novosađani imaju priliku da učestvuju i u nagradnoj igri. Naime, fotografišete se na štandu OC Jahorina, postavite fotografiju na društvene mreže i ukoliko vaša fotografija prikupi najviše lajkova, OC Jahorina će vas obradovati sedmodnevnim ski-pasom. Fotografisanje traje do 21. oktobra u 22h, a pobednik će biti proglašen 22. oktobra. Sve detaljnije informacije o učestvovanju u nagradnoj igri očekuju vas na Trgu slobode.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde