Na Jahorini otvorena nova kabinska gondola „Javor – Partizan“

Na Jahorini je svečano otvorena prva kabinska gondola “Javor – Partizan” na kojoj se radilo sedam meseci. Ova gondola izgrađena je na trasi koja je najmanje izložena vetru i magli tako da će raditi i kada ostale instalacije nisu u mogućnosti. “Javor – Partizan” spaja deo skijališta Prača sa delom skijališta Poljice, što je nedostajalo u prethodnom periodu.

Sve to govori o značaju ove gondole, koja je izgrađena zahvaljujući saradnji Vlade Republike Srpske i rukovodstva OC Jahorina. Član predsedništva BiH Milorad Dodik i direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić složili su se da je otvaranje gondole istorijski trenutak za Jahorinu, te dodali da se nadaju novim projektima i ulaganjima.


Na ovom projektu radila je kompanija Leitner, a predstavnica te kompanije Katerina Baldo izrazila je zahvalnost na ukazanom poverenju, a potom je i uručila simboličan poklon direktoru Ljevnaiću.
Pored novoizgrađene gondole otvorena je i nova skijaška staza koja je ponela ime našeg slavnog tenisera Novaka Đokovića. Tim povodom prisutan je bio i otac Novaka Đokovića Srđan Đoković, koji je izjavio da porodica Đoković Jahorinu smatra za svoju kuću jednako koliko i Beograd i Srbiju.

Otvaranju gondole prisustvovali su i predsednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek i načelnik opštine Pale Boško Jugović, ali i brojne druge visoke zvanice.

Nakon ceremonije otvaranja usledio je spektakularan koncert Saše Matića koji je priredio sjajnu atmosferu i pevao do kasnih večernjih sati. Za ovaj koncert se danima unazad tražila karta više, a poznati pevač je svojim emotivnim i fenomenalnim nastupom opravdao ukazano poverenje.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde