Na Jahorini se očekuje najbolja sezona do sada

OC Jahorina otvorio je ski sezonu prvi u region, a ovog vikenda u okviru Retro Ski Openinga zvanično je otvoreno i noćno skijanje. Jahorina je novu sezonu 2018/19 dočekala sa kompletno izgrađenim sistemom za veštačko osneživanje, pa tako od ove sezone Jahorina više nikada neće imati problema sa snegom.  Skijašima je obezbeđeno zagarantovanih minimum 120 dana skijanja.

Tokom priprema za zimsku sezonu, mnogo pažnje je posvećeno i stazama koje su uređene i proširene za 2/3. Pored ulaganja u već postojeće i aktivne staze, na Jahorini će ove sezone biti otvorena još jedna staza koja dugi niz godina nije bila u funkcija, a ova staza biće namenjena najiskusnijim skijašima.

Ono što je takođe karakteristično za Jahorinu jeste raznolikost staza. Naime, Jahorina je prilagođena kako iskusnim skijašima, tako i početnicima i onima koji tek treba da uče. Najmlađim skijašima posvećeno je i najviše pažnje i za njih su pripremljena dva ski vrtića sa pokretnom trakom, tjubing stazom i zabavnim rekvizitima za najmlađe.

Sva ulaganja i radove koji su realizovani na Jahorini, prepoznaju kako domaći tako i strani turisti, kojih je na Jahorini sve više.

Prema rečima direktora OC Jahorina Dejana Ljevnaića, ova sezona teži ka tome da bude najbolja do sada. U prilog tome govori i podatak da je prošle godine tokom prvog dana skijanja na stazama bilo 104 skijaša, dok je istog dana ove godine skijalo više od 2500 ljubitelja ovog zimskog sporta. Za OC Jahorina ovakvi podaci nisu razlog za opuštanje, već podsticaj za dalji razvoj i nove planove.

Ljevnaić je podsetio da ono što Jahorinu takođe izdvaja i čini je idealnom za mnoge skijaše, jeste dobar odnos cene i kvaliteta. Prosečna cena ski dana na Jahorini iznosi 12 evra, dok u drugim ski centrima u regionu cena je za 50 odsto veća, a u evropskim ski centrima prelazi cifru od 40 evra dnevno.

 

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde