Na Braču se utopio dečak iz Novog Sada

Trinaestogodišnjak iz Novog Sada, Luka M. je dečak koji se u subotu utopio na hrvatskom primorju.

Dečak se utopio u subotu uveče u Postirama na ostrvu Brač pod za sada nerazjašnjenim okolnostima.
Nesreća se dogodila se oko 19:30h u uvali Mala Lozna, koja je u to vreme bila prepuna kupača, a njegova majka nalazila se na plaži. Kako pišu „Novosti“, Luka je sam otišao da se kupa, a posle izvesnog vremena, nekoliko turista koji su se našli u moru, primetili su telo dečaka kako pluta. Brzo su doplivali do njega i izvukli ga na obalu.
Iako su mu u pomoć odmah priskočile dve medicinske sestre koje su se našle na plaži, lekar iz Engleske na godišnjem odmoru, te vozilo Hitne pomoći iz Supetra, dečaka nisu uspeli spasiti. Sat vremena pokušavali su ga reanimirati, a onda su morali proglasiti smrt.
Sama uvala, inače je ograđena mrežom kako bi se izbeglo da plivači nastradaju od glisera, a u uvali ima nekoliko kafića kao i mali ronilački centar. Šta se, međutim tačno desilo i šta je prethodilo tragediji utvrdiće istraga. Policija je odmah došla na mesto nesreće i prema prvim izveštajima, „nema elemenata koji bi ukazivali na krivično delo“, tačnije nisu pronađeni tragovi nasilja.
Prema pisanju hrvatskih medija, kod Luke nisu uočene ni povrede koje bi dovele do toga da izgubi svest tokom ronjenja. Dečak je bio zdrav, nije pio nikakve lekove, ali je po vrućini igrao košarku, vozio kajak, a onda vruć skočio u more. „Verovatno ga je srce izdalo“, pišu hrvatski mediji.
Izvor: Novosti, 021

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde