MUP i BIA istražuju ubistvo Ivanovića, čeka se odgovor Euleksa

Svi resursi MUP i BIA angažovani su na prikupljanju potrebnih informacija i dokaza koji će dovesti do izvršioca i nalogodavca ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić.

Rebić jerekao da naši nadležni organi još nisu dobili odgovor Euleksa i Unmika na zahtev za uključenje srpskih organa u istragu tog ubistva, pa ni posle ponovljenog zahteva MUP.

Do sada je, kaže, šest puta razgovarao telefonom sa šefom Euleksa na KiM Sezari Ljubom, te da je “zahtevao, apelovao, molio” da srpskoj policiji daju neophodne podatke kako bi se uradile dalje provere i u Srbiji.

“Da nam omoguće aktivno uključivanje u ovaj proces, kako bi srpski nadležni organi zajedno sa kosovskim institucijama radili predistražni i istražni postupak”, naveo je Rebić.

Prvi čovek srpske policije kaže da veruje da će taj odgovor biti pozitivan.

Podseća da je Tužilaštvo za organizovani kriminal već pokrenulo predistražni postupak, da je već 16. januara dostavilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja MUP-u i BIA.

“Posvećeni smo potpuno, i jedna i druga služba su sve resurse uključile u prikupljanje potrebnih obaveštenja i dokaza koje će dovesti do izvršioca i nalogodavca”, naglasio je Rebić.

Nije mu, kaže, jasno da postoje ljudi koji smatraju da Srbija nije učinila sve što je u njenoj moći, da se njene institucije uključe u istragu.

To što Srbija nema nadležnost da učestvuje u istrazi direktno, kako kaže, ne znači da su srpskim organima ruke vezane.

“Otežano je to što nemamo mogućnost da radimo na terenu, ali obaveštajnim radom prikupljamo podatke i posvećeno radimo na slučaju”, kazao je.

Zahvaljujući međunarodnoj saradnji srpska policija, podseća, već je došla do nekih saznanja o automobilu koji je korišćen u ubistvu.

Od austrijske policije dobili smo podatke da je automobil pripadao Srbinu iz Austrije, koji je preminuo, i vozilo je više puta prodato.

“Pokušavamo da saznamo ko je bio zadnji kupac”, zaključio je Rebić.

Oliver Ivanović, lider GI “Srbija, demokratija, pravda” ubijen je pre dva dana u Kosovskoj Mitrovici, ispred prostorija svoje stranke.

Izvor: RTV/RTS

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde