Mladi iz dečjeg sela uspešno završili obuku osnova digitalnog rada

Dvadesetak mladih iz Dečjeg sela “Dr Milorad Pavlović” uspešno je završilo obuku osnova digitalnog rada kroz projekat “Klikom do samostalnosti”. Oni su u proteklih 12 meseci učili engleski jezik, administraciju socijalnih mreža i websajtova.

Kako bi se mladi lakše prilagodili savremenom tržištu rada koje zahteva rad u e okruženju, projekat “Klikom do samostalnosti – kroz Dečje selo u virtuelni svet” pokrenuo je Centar za edukaciju, istraživanje i razvoj u saradnji sa Dečijim selom iz Sremske Kamenice, Spescom Consultingom Novi Sad i dobrotvornom fondacijom Srpske pravoslavne crkve “Čovekoljublje”.

Na završnoj konferenciji organizatori projekta predstavili su rezultate i izneli pozitivne utiske za vreme trajanja projekta. Učesnicima su dodeljeni serifikati, a dvema devojkama posebne zahvalnice jer su napravile fb stranicu Dečjeg sela. U cilju veće zapošljivosti mladih, grad Novi Sad odnosno Gradska uprava za sport i omladinu prepoznali su i podržali projekat zajedno sa Kancelarijom za mlade.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde