Mirović: Situacija u Vojvodini nepovoljna

Konferencija za medije povodom epidemiološke situacije u Vojvodini, održana je danas ispred zgrade pokrajinske vlade u Novom Sadu. Konferenciji su prisustvovali predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. Dr Zoran Gojković i Direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine, prof. Dr. vladimir Petrović.

Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade, igora mirovića, zavodi za javno zdravlje u Vojvodini su pokazali profesionalizam, odgovornost i efikasnost, dok je Vlada Republike Srbije obezbedila dovoljan broj testova.

„Prema oceni epidemiologa, stanje u Vojvodini je nepovoljno jer i dalje imamo dnevni porast broja osoba obolelih od virusa kovid 19. Pokrajinska vlada obezbedila je medicinsku opremu i pi-si-ar mašine za testiranje u gotovo svim zavodima za javno zdravlje. Pored testiranja u Instititu za javno zdravlje Vojvodine i u KCV vršimo paralelno testiranje i u Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Pančevu, Kikindi i Sremskoj Mitrovici. Na rezultate testiranja na prisustvo virusa kovid 19 u Vojvodini ne čeka se duže od dvadeset četiri časa”, kazao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na konferenciji za novinare.

Novi Sad je najugroženiji grad kada je reč o ovom virusu što govore i podaci. U Kliničkom centru Vojvodine trenutno su smeštena 254 pacijenta od kojih je 161 iz Novog Sada.

U AP Vojvodini aktivan je 1621 slučaj. U poslednja 24 časa u Vojvodini od posledica ove bolesti preminule su dve osobe. U Dečjoj bolnici u Novom Sadu dvoje od četvoro hospitalizovane dece je otpušteno na kućno lečenje, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj u Pokrajinskoj vladi.

Direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine prof. dr Vladimir Petrović kazao je da se testiranje na ovom institutu vrši bez prekida i prema indikacijama bolesti, a s obzirom na povećan broj obolelih, vikendom je prekinuto testiranje putnika na lični zahtev

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde