Mirović se sastao sa Čepurinom

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i potpredsednik Đorđe Milićević primili su danas ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji Nj.E. Aleksandra Čepurina. U razgovoru su istaknute mogućnosti za pre svega intenzivniju ekonomsku i međuregionalnu saradnju između Ruske Federacije i AP Vojvodine, kao i za osnaživanje kulturne saradnje.

Predsednik Mirović je naglasio da su tradicionalni, bratski i prijateljska odnosi Ruske Federacije i Republike Srbije krunisani poslednjih godina kroz saradnju na praktičnom planu u brojnim oblastima.

Ta saradnja, kako je Mirović naveo, može dodatno da se unapredi na regionalnom nivou, kroz sporazume o saradnji između AP Vojvodine i Arhangelske i Nižegorodske oblasti u Rusiji, koji su u pripremi. To će omogućiti kako intenzivnije povezivanje na privrednom planu, tako i razmenu kulturnih poslenika, uspostavljanje saradnje u oblasti nauke, obrazovanja, turizma i drugo.

Mirović i Čepurin su se saglasili i da je u osnaživanju ukupno dobrih odnosa između Ruske Federacije i Republike Srbije i AP Vojvodine od posebnog značaja jačanje kulturne saradnje, kao i saradnja na očuvanju zajedničkog istorijskog nasleđa.

Izvor: RTV

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde