Mališani iz Radosnog detinjstva dobijaju centralnu kuhinju

Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo” raspisala je tender za izgradnju projektno-tehničke dokumentacije za završetak dugoočekivane centralne kuhinje.

Rok za ponuđače je mesec dana od objavljivanja konkursa, odnosno 14. septembar. Time bi se izgradnja, koja je počela još 2011. godine, konačno primakla kraju, odnosno završili bi se svi potrebni radovi.

Kako je blagovremeno objavljeno u „Službenom listu”, iz gradskog buyeta je ove godine izdvojeno 8,3 miliona dinara za različitu projektno-tehničku dokumentaciju za centralnu kuhinju i više vrtića. Za kupovinu jednog vozila za dostavu hrane, koje će pokrivati sve vrtiće Predškolske ustanove, iz gradske kase je namenjeno 2,5 miliona dinara, a pet miliona za izgradnju agregata i priključaka za centralnu kuhinju.

Predviđeno je da nova građevina, smeštena u Industrijskoj zoni „Sever”, obuhvata kuhinju, vešernicu i odeljenje za tehničku dokumentaciju. Trenutno se obroci za decu iz novosadskih državnih vrtića pripremaju u postojeće dve kuhinje, koje su na granici kapaciteta.

Najavljivano je da će novi objekat biti opremljen najsavremenijom opremom za prihvat, obradu i distribuciju namirnica, kao i da će postojati mogućnost snabdevanja i drugih korisnika, kao što su škole i studentski domovi.

Izvor: Dnevnik

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde