Makron ubedljivom većinom izabran za predsednika Francuske

Makron ubedljivom većinom izabran za predsednika Francuske

Like
1362
0
ponedeljak, 08 maj 2017
VESTI

Nezavisni centristički kandidat za predsednika Francuske Emanuel Makron odneo je danas ubedljivu pobedu nad svojom protivnicom, liderkom krajnje desnice Marin Le Pen, pokazuju prve procene medija.

Na osnovu polovine prebrojanih glasova, nezavisni centristički kandidat Emanuel Makron osvojio je 61,7 odsto, a njegova protivnica, liderki krajnje desnice Marine Le Pen, 38,3 odsto glasova u drugom krugu izbora za predsednika, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Makron je priznao da je ispred njega „ogroman zadatak“, istakavši da će se već sutra s njim uhvatiti u koštac što će podrazumevati, kako je rekao, „moralizovanje javnog života, obnovu ekonomije, jačanje zaštite u svetu koji okružuje Francusku“.

„Postigli smo nešto bez presedana i bez premca…Svi su nam govorili da je to nemoguće, ali oni nisu poznavali Francusku“, izjavio je Makron, nakon što su ga dočekali zvuci evropske himne „Oda radosti“.

Francuzima koji su glasali za odbranu Republike poručio je da je svestan neslaganja u stavovima koja postoje, ali da će ih poštovati i štiti republiku.

Izvor:RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *