LEGENDE NIKADA NE UMIRU – Dragan Nikolić biće ovekovečen u vrnjačkom parku

U četvrtak 26. oktobra 2017. godine u 12:00h u Vrnjačkoj Banji u parku, svečano će biti otkrivena statua velikana srpskog glumišta DraganaNikolića. Celokupnu organizaciju i izradu statue preuzela je Specijalna bolnica Merkur, čiji je popularni Gaga bio veliki prijatelj i dugo godina zaštitno lice Ustanove.

Postavljanjem statue menadžment Merkura želeo je da velikog glumca ovekoveči u Vrnjačkoj Banji, koju je voleo i u njoj često boravio.

“Bila je čast i privilegijapoznavati, sarađivati i družiti se sa velikim DraganomNikolićem. Merkur nikada neće imati iskrenijeg i boljeg prijatelja i promotera. Od njega smo učili kako se u surovim vremenima može živeti dostojanstveno i sa lakoćom ostati veliki i svoj!”,izjavio je direktor Merkura, dr sci med Dejan Stanojević.

 

Svojim vrhunskim vajarskim umećem, profesor Dragoljub Dimitrijević, čija je uža umetnička oblast primenjeno vajarstvo, učinio je da legendarni Gaga večno šeta vrnjačkim parkom. Ostali izvedeni radovi profesora su:

Spomenik poginulim ratnicima i žrtvama u ratovima u Kruševcu, Kapija porte crkve Sv. Trojice u Trsteniku, Spomen obeležje Banu Milosavljeviću u Banja Luci, Spomenik Banu Milosavljeviću u Banja Luci itd.

Očekuje se da će otkrivanju statue Dragana Nikolića prisustvovati veliki broj njegovih kolega i prijatelja, meštana Vrnjačke Banje, zaposleni Specijalne bolnice Merkur i predstavnici lokalne samouprave Vrnjačke Banje.

 

 

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde