Koronavirusom zaražene još 6.254 osobe, preminulo još 30 pacijenata

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je za 24 sata od kovida 19 preminulo 30 osoba. Potvrđeno 6.254 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na respiratoru 192 pacijenta.

U Opštoj bolnici u Kikindi hospitalizovano je 32 pacijenata, od kojih se jedna ženska osoba nalazi na mehaničkoj ventilaciji. Takođe, broj pregleda u Febriloj ambulanti te zdravstvene ustanove je povećan i sada se kreće od 20 do preko 30 na dan.

Sednica Kriznog štaba povodom aktuelne epidemiološke situacije u Srbiji završena je posle nešto duže od sat vremena.

Kako je novinarima u Palati Srbije rečeno, nisu predviđene izjave posle sednice Kriznog štaba, već će na redovnoj konferenciji za novinare u 15 sati biti saopštene odluke Kriznog štaba.

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Srbobran održanoj juče, 19. novembra, komandant Štaba i predsednik opštine Radivoj Debeljački doneo je naredbu da se na osnovu aktuelnog epidemiološkog stanja uvodi vanredna situacija na teritoriji opštine.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da se stalno postavlja pitanje koje mere će država doneti, ali da nema uspeha ako svako ne preuzme svoju ulogu.

Kisić Tepavčević je za RTS rekla da smo svedoci kako korona virus iz minuta u minut širom sveta uzima nove žrtve i ne bira pol, uzrast ni zanimanje, a uzima i najbolje među nama.

Direktor Kliničkog centra Vojvodina Edita Stokić kaže da je trenutno u toj zdravstvenoj ustanovi na bolničkom lečenju 303 pacijenta obolela od kovid 19, dok je 18 pacijenata na mehaničkoj ventilaciji.

“Kovid sistemu KC Vojvodine pridružio se i Vojnomedicinski centar u Petrovaradinu gde se trenutno hospitalizuju 32 bolesnika”, rekla je Stokić za TV Pink.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde