Konkurs za ozelenjavanje dvorišta tri vrtića u Novom Sadu

Kompanija „Vega IT“ i udruženje „Eko kurir“ po drugi put organizuju društveno i ekološko odgovorni projekat pod nazivom „Green IT 02“, sa ciljem ozelenjavanja dvorišta vrtića u Novom Sadu. Pozivaju sve vaspitače, zaposlene u vrtićima, roditelje i sve one koji znaju da neki novosadski vrtić nema dovoljno zelenila, da ga prijave na konkurs.

Na projekat ozelenjavanja može se prijaviti slanjem maila na greenIT@vegait.rs ili putem društvenih mreža, a konkurs je otvoren do 28. februara.

„Od 9. do 15. marta prelazimo u drugu fazu kada će građani imati priliku da odaberu koji će to vrtići biti i kada će glasati na fejsbuk stranici Vega IT, i kada se završi glasanje 17. marta ćemo objaviti koji su to vrtići izglasani“, kaže Maja Mišović, Vega IT.

Prošle godine, preko tog projekta pošumljavalo se dvorište OŠ „Marija Trandafil“, kada je posađeno oko 80 sadnica.

„Ima vrlo vrednih sadnica, ono što je takođe interesantno jesu ove table sa porukama koje se nalaze ispred sadnica koje su vrlo edukativne, i cilj je da čitajući te poruke negde i na taj način edukujemo naše učenike“, kaže Milijana Grahovac Prole, direktorka Osnovne škole „Marija Trandafil“.

Ove godine plan je da se sadi drveće u bar tri vrtića, ističu iz kompanije VegaIT i pozivaju i druge kompanije da se priključe toj akciji koja je simbolično zakazana za subotu 25. aprila povodom Dana planete Zemlje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde