Konkurs za najbolju grafiku malog formata

Galerija „La Vista“ iz Novog Sada, uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada i Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture” (u okviru platforme „Druga“ Evropa), raspisala je javni konkurs za umetničku grafiku pod nazivom „Mala grafika – Novi Sad 2019.“

Organizatori pozivaju sve likovne stvaraoce sa teritorije Republike Srbije koji rade na polju umetničke grafike da podnesu svoje grafičke otiske i tako konkurišu za jednu od tri vredne novčane nagrade (I nagrada 300 evra, II nagrada 200 evra, III nagrada 100 evra).

Na konkursu u obzir dolaze sve grafičke tehnike visoke, duboke i ravne štampe u kojima se realizuje originalna umetnička grafika (akvatinta, bakropis, bakrorez, suva igla, mecotinta, litografija, algrafija, linorez, drvorez, linogravura, kolografija, sitoštampa kao i kombinacije istih), kao i digitalni print, i biće prihvaćeni samo originalni grafički listovi, nastali i otisnuti u poslednje tri godine (2017-2019). Svi priloženi radovi moraju biti realizovani kao grafike otisnute na papiru ne većem od 18 x 18 cm i svaki učesnik konkuriše sa jednim radom i sa temom po sopstvenom izboru.

Izložba će biti žirirana i selekciju pristiglih dela obaviće stručni žiri koji će dodeliti i tri novčane nagrade. Izložba selektovanih radova održaće se od 21. oktobra do 03. novembra 2019. godine u Galeriji „La Vista“ u Novom Sadu.

Konkurs je otvoren do 30. septembra 2019.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde