Kako se trošio novac iz zelenog fonda Ministarstva zaštite životne sredine?

Uprava kriminalističke policije preispituje raspodelu novca iz zelenog fonda Ministarstva zaštite životne sredine, piše “Blic”.

Kako dodaje, preispituje se i moguće nameštanje poslova kompanijama čiji su vlasnici, tvrdi list, bliski sa ministrom zaštite životne sredine Goranom Trivanom.

Blic navodi da inspektori UKP “češljaju papire” ne samo Ministarstva već i Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine Beograda, na čijem je čelu Trivan bio do juna 2017. godine, ali i kompanija “koje su pod sumnjivim okolnostima dobijale unosne poslove i istražuju da li je bilo korupcije”.

Trenutno se, dodaje “Blic”, proverava način raspodele 55 miliona dinara iz zelenog fonda za studije i projekte vezane za podsticaj obrazovanih i istraživačkih institucija u oblasti zaštite životne sredine.

Takođe, kako se navodi, istražuje se dodela, posla sanacije i remedacije kontaminirane lokacije TO Novi Beograd, najskupljem ponuđaču “Brem Group”.

Kako objašnjava list, reč je o 416 miliona, koliko je plaćen ovaj projekat 2016. godine, a novac je izdvojio gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine, na čijem je čelu tada bio Trivan.

“Ova kompanija je jedna od onih koje učestalo dobijaju poslove u vezi sa saniranjem i zbrinjavanjem otpada, a navodno je razlog za to poznanstvo vlasnika sa ministrom Trivanom”, piše “Blic”.

Predstavnici “Brem Groupa” potvrdili su za list da UKP preispituje posao vezan za TO Novi Beograd.

“Mi smo dali izjave i dostavili smo im svu dokumentaciju u vezi sa tenderom i odgovorno tvrdimo da smo sve poslove, uključujući i ovaj za TO Novi Beograd, dobili na osnovu referenci svoje firme, a ne poznanstva sa ministrom Trivanom. Da nije tako, preostale dve kompanije koje su učestvovale na tenderu bi se žalili”, rekli su u “Brem Groupu”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde