JKP „Informatika“: U toku je obrada i priprema računa za februar mesec

JKP „Informatika“ Novi Sad još jedanput obaveštava sugrađane da su nadležne službe preduzeća uspele da pokrenu novi sistem. Od juče su naplatna mesta JKP „Informatika“ Novi Sad nastavlila sa redovnim radom i moguće je plaćati račune objedinjene naplate i vršiti ostale uplate što znači da je kompletan sistem objedinjene naplate u funkciji.

U toku je obrada i priprema računa za februar mesec i oni će u planiranom roku biti isporučeni gradjanima. Radi i Uprava za urbanizam i građani su mogli da nastave sa procedurama koje su bile u zastoju. Od juče radi i Gradska poreska uprava. Do sada je u novi sistem vraćeno preko 800 kamera, u koje policijska uprava već ima uvid, sutra će biti završen i ostatak. U funkciji je registar prostora, evidencija stanovnika i analitičke kartice (uplate i dugovanja) svih građana.

Iz „Informatike“ još jednom napominju da nisu tačni navodi da su ugroženi lični podaci gradjana jer njihovo čitanje i korišćenje nije ni bilo meta napada, a i nalaze se na drugim platformama.

„Podaci koji su napadnuti nisu nestali već se nalaze na serverima JKP „Informatika“ ali su zaključani i  ulažu se svi napori da se dodje do njih. Svakodnevno napredujemo i podižemo nove delove informacionog sistema. U toku su završne pripreme za uspostavljanje sistema Predškolske ustanove. Takodje je spremna pisarnica, e uprava Grada Novog Sada. Od sutra se kreće sa proverama i deinstalacijama radnih stanica koje su deo informacionog sistema, a ima ih oko 2000, kao i podizanje preko 120 servera. Iz bezbednosnih razloga isključena je  mreža JKP „Informatika“ i zbog toga su nedostupni neki podaci i sajtovi.“

Iz ovog preduzeća naveli su da već podignuti sistemi trenutno ne rade u punom kapacitetu iz razloga jer se vrši kompletna  bezbednosna provera mreže nakon čega će se nastaviti pokretanje ostalih gradskih servisa, a već pokrenuti nastaviće sa redovnim radom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde