Jelke sa busenom na četiri lokacije u Novom Sadu

Ukoliko se odlučite da kupite prirodnu novogodišnju jelku, treba da znate da ih javno komunalno preduzeće “Gradsko zelenilo” tradicionalno prodaje na četiri lokacije. Njihov savet je da ih držite što dalje od direktnog izvora toplote, kako bi se one sačuvale i nakon praznika.

Gradsko Zelenilo, kao i prethodnih godina, počelo je prodaju jelki sa busenom. Kako ističu, cene se nisu menjale u odnosu na prošlu godinu, i kreću se od 1.600 dinara za niža stabla, do 2.000 dinara za one oko 2 metra.

“Gradsko zelenilo je na četiri lokacije počelo da prodaje jelke uoči božićnih i novogodišnjih praznika. U okviru Winterfesta nešto ranije a naš štand se nalazi na ulasku u gradsku kuću u centru grada. Ovde na Spensu, gde se sada nalazimo i blizu pravoslavne crkve na Novom Naselju”, rekao je Ivan Nožinić iz JKP “Gradskog zelenilo”.

Iako se neki odlučuju za veštačke jelke, jer su ekonomičnije, ljubitelji prirodnih tvrde da miris prirodne nema cenu.

“Mnogo je bolje odlučiti se za jelku koja ima koren i koja može nastaviti posle novogodišnjih praznika da živi svoj život, i da nam pomaže jer nam je svako drvo u gradu potrebno zbog zagađenja koje imamo u vazduhu”, rekla je Dušica Milenković iz Pokreta gorana Novog Sada.

Iz “Zelenila” apeluju na građane da se odluče za kupovinu jelki sa busenom kako bi, posle praznika, one bile vraćene u zemlju i kako bi im se na taj način produžio život. Tako i Gradska uprava za zaštitu životne sredine organizuje akciju “Produžimo život jelkama”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde