Jaja ofarbana na pari

Jaja obariti dan ranije, ili rano ujutro, ako planirate da ih farbate predveče. Kuvati jaja 4-5 minuta, ne moraju da budu potpuno kuvana, jer će se kasnije svakako kuvati na pari. Kad su jaja dobro ohlađena, možete da počnete sa farbanjem. Uzmite kesice sa bojom, najbolje zelenu, plavu, crvenu i ljubičastu, jer se najbolje vide i daju najlepše šare.

Jaja poprskajte sirćetom (možete i da ih umočite cela u sirće), pa poređajte u metalnu cediljku. Veću šerpu napunite vodom, toliko da vam voda ne ulazi u cediljku. Postavite cediljku u šerpu i stavite da se lagano zagreva na šporetu.Dok se zagreva, otvorite kesice sa željenim bojama i poprskati jaja jednom po jednom bojom. Na ovaj način možete da farbate i jednobojna jaja. Vodite računa da nanesete boje dok jaja još nisu vruća, jer će prah sa bojom samo skliznuti. Takođe, ako primetite da je para potpuno osušila jaja, još malo ih isprskajte sirćetom, jer suvo jaje slabo prima boju.Kad ste sipali sve boje, opet poprskati jaja sirćetom kako bi počela da se razliva, ali ne smete da preterujete, jer previše sirćeta može bukvalno da opere boju. Stavite poklopac i para će za 15-20 minuta učiniti svoje i razliti boju po celim jajima!

Ako su vam negde ostale grudvice od boja, i to ćete rešiti prskanjem sirćetom. Kad su se jaja našarala, skloniti sa vatre i isprati ih pod mlazom vode. Ostavite da se osa jaja!uše i dobićete prelepa, šarena jaja!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde