Izletišta u Novom Sadu i okolini tretirana protiv krpelja

„Ciklonizacija“ je završila sa drugim krugom ovogodišnje sistematske akcije uništavanja krpelja.

Kako navode, monitoringom i tretmanima obuhvaćene su zelene javne površine za koje se očekuje da bi mogle privući izletnike tokom praznika.

– Prethodnih dana izvedeni su sistematski tretmani u Sremskoj Kamenici, Kameničkom parku, u Petrovaradinu, Limanskom parku, Univerzitetskom parku, na Dolmi i u Voku u Futogu i Veterniku, zatim izletišta u Bukovcu i Kaću, Dolma, Kalište, Subić u Šangaju. Takođe, obuhvaćene su i zelene površine u Rumenki, Budisavi, Kovilju i Kisaču i izletište Stražilovo u Sremskim Karlovcima – kaže portparol „Ciklonizacije“ Dario Aćimović.

Ovogodišnja akcija počela je još u martu i trajaće u kontinuitetu do kraja sezone, na jesen. Tretmani se izvode na uređenim zelenim javnim površinama, a akcenat je na prostorima na kojima se okupljaju deca i prostorima određenim za istrčavanje kućnih ljubimaca.

U svakom slučaju nakon boravka na zelenim površinama, posebno ako se radi o neuređenim prostorima, savet je da se ljudi pregledaju, kao i da pregledaju svoje ljubimce. Ako primete krpelja, građani treba da se obrate lekaru, a ljubimce treba da odvedu kod veterinara – navodi Aćimović.

Izvor: 021

PODELI
Prethodni članakNA DANAŠNJI DAN 29.04
Sledeći članakFruška gora spremna za 1. maj
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde