Iz “Čistoće” apeluju na građane da ne prave divlje deponije

Javno komunalno preduzeće “Čistoća” apeluje na građane Novog Sada da kućno smeće i sav drugi otpad odlažu na mesta koja su za to predviđena i tako nam pomognu u održavanju javne higijene u Novom Sadu i okolini.

“Svake godine na teritoriji Novog Sada uklonimo više hiljada divljih deponija. Govorimo o hiljadama kubika smeća. Redovno apelujemo na sugrađane da ih ne prave i da smeće odlažu u kontejnere i druge posude namenjene za to. Nažalost, još uvek ima onih nesavesnih, koji se o takve apele oglušuju i koji ugrožavaju svoju okolinu. Svakodnevno radimo na tome da grad održavamo čistim i urednim i u tom poslu očekujemo pomoć Novosađana” izjavio je direktor JKP “Čistoća” Vladimir Zelenović.

Takođe, iz “Čistoće” mole sugrađane da kese sa kućnim smećem ne odlažu u korpe za otpatke, koje su namenjene za bacanje sitnog otpada, pikavaca, manje ambalaže i sl. Iz ovog preduzeća podsećaju da ukoliko se kese sa smećem odlažu u korpe, umesto u kontejnere, one se momentalno zagušuju i oko njih se takođe prave mini-deponije,

“Širom Novog Sada kontejnerska mreža je obnovljena, a smeće se odnosi redovno i ažurno u tri smene na teritoriji grada i prigradskih naselja. Kontejnerska mesta se kontinuirano sređuju i peru, a stepen javne higijene je podignut na najviši mogući nivo.” navodi se u saopštenju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde