Ivana Španović najbolji sportista Vojvodine

U izboru lista Dnevnik Ivana Španović je najbolji sportista Vojvodine. Priredbu su uveličali i bivši šampioni, značajna imena srpskog, evropskog i svetskog sporta, koji su na taj način dali podršku svojim naslednicima.

Odlukom žirija, za najbolјu u 2018. godini proglašena je skakačica udalј, reprezentativka, svetska dvoranska šampionka i prvakinja Mediterana Ivana Španović, čije ime se našlo na večnoj listi dobitnika laskavog priznanja. Atletičarka Vojvodine bila je ispred drugoplasiranih svetskih vicešampiona u kajaku Marka Tomićevića (Bečej) i Milenka Zorića (Zorka, Šabac) i trećeplasiranog, takođe srebrnog sa Svetskog prvenstva, rvača Davora Štefaneka (Spartak, Subotica).

Posebno gromoglasan i dugotrajan aplauz usledio je kada je obznanjeno da su zlatne plakete kuće dobili basketaši “tri-na-tri”, članovi Novog Sada, koji su u 2018. godini znali samo za uspehe, osvojili naziv svetskih prvaka u reprezentativnoj, ali i klupskoj konkurenciji i, plus toga, bili najbolјi na svakom od turnira Masters serije na kojem su nastupili. U ime ekipe, priznanje su primili Dušan Domović-Bulut i Marko Savić. Ista nagrada uručena je i evropskoj, svetskoj i olimpijskoj šampionki u konkurenciji sportista sa invaliditetom, stonoteniserki Borislavi Perić Ranković. Svima njima nagrade je uručila glavna i odgovorna urednica “Dnevnika” Nada Vujović.

U ime nagrađenih, kako je to običaj, zahvalila se najbolјa sportistkinja Vojvodine za 2018. godinu Ivana Španović.

„Hvala vam na izboru i podršci”, rekla je Španovićeva, danas velika zvezda svetskog sporta.

“Godinu koja se približava kraju obeležila je svetska dvoranska titula koju sam osvojila u Berlinu, a povreda koju sam potom imala na Evropskom prvenstvu i zbog koje sam odustala od finala, već je iza mene. Zadovolјna sam, treniram punom snagom i pripremam se za obaveze koje me očekuju u 2019. godini i koje su prolazni cilјevi ka Olimpijadi u Tokiju 2020. godine. Koristim priliku da kolegama sportistima čestitam na priznanjima i poželim im u narednoj sezoni dobro zdravlјe i puno sportske sreće.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde