Ispuštena zagađena tečnost u kanalizaciju u Rumenki

Na ulivnom bazenu, prečistača otpadnih voda u Rumenki, juče se pojavilo oko pola kubika zauljene tečnosti, najverovatnije mašinski prerađenog ulja. Brzom reakcijom  radnika   JKP „Vodovod i kanalizacija“ , ta zagađena materija je uspešno ukloljena iz bazena, u spremnik za pražnjenje septičkih jama. Srećom, količina nije bila velika, pa su zaposleni imali gde da je lageruju, da ne bi tako toksična otišla u Kanal DTD.

Ovakve zagađene tečnosti mogu da oštete prečistač i trajno ugroze njegov rad, pogotovo ako se pojave u većim količinama. Postrojenje u Rumenki postoji nekoliko godina i prvi put se dešava da je neko iz ovog prigradskog naselja direktno u kanalizaciju prosuo ovakvu materiju koja se svakako ne odlaže u kanalizacioni sistem. JKP „Vodovod i kanalizacija“ ima postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i u Kovilju i Stepanovićevu, pa očekuju da će žitelji ovih naselja biti i ubuduće obazrivi. Takođe, poremećaj u radu malih prečistača može da izazove i direktno spajanje oluka s objekata na fekalnu kanalizaciju, koje pritom prouzrokuje plavljenja javnih površina tokom obilnijih padavina, što nije redak slučaj u prigradskim naseljima.

Slučaj je prijavljen nadležnim službama, a JKP „Vodovod i kanalizacija“ još jednom apeluje na sve sugrađane, preduzeća i kompanije da ne ispuštaju tečnosti i bacaju predmete u kanalizaciju, kojima tu nije mesto ni po jednom osnovu. Takvi necivilizovani potezi mogu da dovedu do ozbiljnih problema, pa čak i katastrofa, kojih pojedinci nisu ni svesni jer da jesu, ne bi to radili.

PODELI
Prethodni članakŠta sve Gugl zna o nama
Sledeći članakGastronomski vodič kroz Zlatibor
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde