Irkutska oblasna filharmonija u Novom Sad 13. januaru

Velika sala Srpskog narodnog pozorišta 13. januara u okviru programa Dočeka 7528. u Novom Sadu ugostiće na svečanom novogodišnjem Gala koncertu najveće ruske filharmonije iz Irkutska.

Naime, atmosferu i ugođaj najvažnijeg novogodišnjeg događaja – koncerta Bečke filharmonije koji se tradicionalno prenosi na svim kontinentima, publika u Novom Sadu sada će moći da doživii 13. januara na koncertu na kome nastupaju umetnici iz Srbije i Rusije, uz pratnju Irkutskog filharmonijskog orkestra.

Jedan od solista koncerta koji je pred nama, ruski operski pevač, bas Aleksej Tihomirov, nedavno je u jednoj od najslavnijih svetskih operskih kuća, u njujorškoj Metropoliten operi, proglašen najboljim bas vokalom.

Svaki nastup najveće ruske filharmonije događaj je za sebe, dok je repertoar raznovrstan i obiman. Na čelu sa direktorkom Irkutske filharmonije Irinom Kasjanovovom i umetničkim rukovodiocem Gebernatorskog simfonijskog orkestra Ilmarom Lapinjšem, kao jednim od najpoštovanijih umetnika Rusije, ta filharmonija će nastupiti u Novom Sadu sa brojnim solistima među kojima su i Jadranka Jovanović, Ivan Tomašev, Aleksej Tihomirov i Novosađanin, Željko Andrić.

Nastupi guvernerskog Simfonijskog orkestra Iskutske oblasti igra važnu ulogu u promovisanju klasične muzike i kulture Sibira. Orkestar je osnovan u jesen 1958. godine, dok 2000. dobija status guvernerske Irkutske oblasne filharmonije.

Spajanje vizuelne umetnosti i muzike, kao univerzalnih jezika koje svi razumemo, izdvaja Doček, a samim tim i Novi Sad kao grad koji će Novosađanima i gostima grada pružiti jedinstven audio-vizuelni doživljaj, kako 31. decembra, tako i 13. januara. Sve informacije o Dočeku i ostalim programima, događajima i umetnicima objavljene su na sajtu docek.ns2021.rs.

 

PODELI
Prethodni članakKako Da Se Izborite Sa Prazničnim Stresom
Sledeći članakRazlozi Zbog Kojih Bi Trebalo Da Jedete Koštunjavo Voće
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde