Internacionalni samit za IT sektor

Novi Sad, 7. novembra 2018.- Otvaranje SEE-IT SUMMIT u Master centru Novosadskog sajma. FOTO TANJUG/ ANDREJ PAP/ nr

U Master centru Novosadskog sajma danas je počeo trodnevni SEE-IT SUMMIT, prvi internacionalni događaj u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija (ICT) u Srbiji.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici ambasada i državnih organizacija i institucija, kao i domaći i svetski stručnjaci i predstavnici internacionalnih i domaćih kompanija i udruženja iz ove oblasti.

Otvarajući ovaj skup ambasador je Nemačke Tomas Šib poručio da je veoma važno što je Vlada Srbije u Strategiji razvoja industrije informacionih tehnologija za period 2017-2020, kao opšti cilj uspostavila poboljšanje nivoa primene informacionih tehnologija u svim oblastima industrijske i privredne aktivnosti.

„Kroz niz programa nemačko-srpske razvojne saradnje mi podražavamo razmenu primera najbolje prakse, tehnologije i znanja između dve zemlje, a važan deo tog procesa je osnivanje Centra za digitalnu transformaciju pri Privrednoj komori Srbije“, rekao je Šib.

SEE-IT SUMMIT traje tri dana, a sutra se kao deo programa održava konferencija “Digitalizacija industrije u Srbiji’, na kojoj će biti reči upravo o načinu rada Centra za digitalnu transformaciju (CDT) pri PKS, koji je osnovan u okviru projekta Razvoj privatnog sektora u Srbiji PSD, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, a u saradnji sa Privrednom komorom Austrije (WKO) i Privrednom komorom Srbije.

Najavljujući sutrašnju konferenciju, rukovodilac PSD projekta, Tomislav Knežević kazao je da primena digitalizacije u bilo kojoj fazi industrijske i privredne delatnosti, od proizvodnje do marketinga, pojeftinjuje i unapređuje poslovanje, te da uvođenje ICT tehnologije i postupaka ne samo da je poželjno,već i neophodno da bi se dostigli standardi konkurentnosti na tržištu, posebno internacionalnom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde