Serija “Igra prestola” završila se pre godinu dana, krajem koji je mnoge fanove likova iz serijala “Pesma leda i vatre” duboko razočarao. Šta će biti sa nastavkom?! Džordž R. R. Martin se oglasio!

Deneris Targarjen, Džon Snežni, Starkovi, Lanisteri, divljani, zmajevi… Njihova priča je završena na način koji nam se nije dopao!

Tokom emitovanja serija, pa i nakon poslednje epizode, fanovi su se nadali da ovo nije kraj kakav je zamislio pisac Džordž R. R. Martin, što je on i potvrdio rekavši da mu se finale nije dopalo.

A možda ćemo uskoro saznati kako izgleda njegov kraj ove priče! Pisac se oglasio na blogu i rekao da ga je samoizolacija zbog korona virusa naterala da piše “brže nego ikada”!

“Izolovan sam u kolibi u šumi, i satima pišem svakog dana. Napredujem, i verujem da ću fanovima predstaviti knjigu ‘Vetrovi zime’ pred konvenciju na Novom Zelandu. Za poslednje dve nedelje, završio sam tri cela poglavlja,” napisao je on.

Martin je podvukao da je u pitanju “ogromna knjiga”, i da je sigurno “neće završiti danas, a objaviti sledeće nedelje”.

“Nadam se da će do 2021. biti završeni i pandemija, i ‘Vetrovi zime’. Trenutno su moj fokus Sersei Lanister, Aša Grejdžoj, Tirion Lanister, Sser Baristan Selmi i Areo Hotah. A sada me izvinite, zove me Arja Stark. Mislim da će ubiti nekoga,” napisao je on.

Od poslednje knjige, “Ples sa zmajevima”, prošlo je rekordnih devet godina. Objavljena je 2011. i čekanje na “Vetrove zime” je najduža pauza koju je Martin imao u “izbacivanju” knjiga iz ovog serijala.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde